Despre

Produsele noastre

Indulcitorul din Stevia

Indulcitorul se extrage din frunzele plantei Stevia rebaudiana, o planta salbatica din zona Americii de Sud (Paraguai si Brazilia), cultivata mai apoi in toata lumea (Japonia, China, Mexic si chiar SUA). Planta a fost folosita inca de acum 1500 de ani de popoarele native din aceste regiuni, care o striveau si o fierbeau pentru ca mai apoi sa o foloseasca ca si indulcitor la bautura traditionala numita mate.

Extractul de stevia este promovat ca fiind o varianta sanatoasa nu numai la zahar, dar si la alti indulcitori artificiali (zaharina, aspartam), considerati periculosi pentru sanatate, in opinia unor specialisti. Un mare avantaj al indulcitorului din stevia este ca are zero calorii si zero carbohidrati. Extractul de stevia este de 10-15 ori mai dulce decat zaharul normal. Daca este procesat, acesta ajunge chiar sa fie de 300 de ori mai dulce decat zaharul. Poate fi achizitionat sub forma de pudra, lichid sau chiar si frunze.

Extractul de stevia are zero calorii, asa ca iti mentine silueta!

Ce este Eritritolul?

Eritritolul este o substanță dulce, care se găsește în legume, fructe, obținut în cantități mari în timpul fermentației de cultură a plantelor, purificat și cristalizat pentru a se transforma în zahăr granulat utilizabil. Oferă aceeași îndulcire ca și zahărul.
Proprietățile sunt însă diferite:
• Indicele glicemic: 0!
• Practic, fără calorii (doar 20kcal / 100g);
• Nu ridică nivelul de zahăr din sânge sau nivelul de insulină;
• Nu are nici gust ulterior și nu provoacă diaree daca este consumat în cantități mari;
• Ajută la prevenirea cariilor dentare și formarea tartrului;
• Alimentele preparate nu se deteriorează mai încet, deoarece nu oferă un mediu propice pentru bacterii și ciuperci;
• Diabeticii, cei la regim și cei cu Candida o pot folosi
• Se poate folosi la copt, la temperaturi ridicate, fără a-și modifica gustul dulce și nu devine amară.

Extractul de stevia poate inlocui cu succes zaharul din orice reteta de desert sau mancare. Extractul de stevia este compatibil cu ingrediente ca mierea, fructoza sau extractul de malt din orz.

Stevia poate reduce nivelul bacteriilor din gură, de aceea este un ingredient popular la fabricarea pastelor de dinți și apelor de gură, fiind capabilă să prevină apariția cariilor și a gingivitei. În mod similar, stevia poate fi folosită pentru tratarea problemelor de piele (dermatită, eczeme) inhibând dezvoltarea bacteriilor și acționând pentru reducerea disconfortului cauzat de acestea.