Standard Blog
Checkout the latest articles.
Posted on iul. 05, 2015 In Lapte de migdale, vegan
Posted on ian. 18, 2015 In desert, Rulada diplomat cu fructe
Posted on nov. 29, 2014 In desert, Placinta cu mere si gutui
Posted on nov. 22, 2014 In Clatite cu branza la cuptor, desert
Posted on nov. 17, 2014 In tort, Tort cu mango si banane
Posted on feb. 28, 2014 In desert, Melcisori cu nuca
Am papat in oras un melcisor cu nuca bun si aromat, ma incantat si am zis ca voi incerca si eu sa fac acasa. Uitandu-ma pe net zilele astea am vazut retete de cozonaci… mi s-a facut pofta instantaneu. Avand in vedere ca Pastele e departe si nu as am de gand sa fac […]
Posted on dec. 03, 2013 In desert, Placinta cu bostan
Ingrediente 1placinta -tava mare- sau 2 mici: Aluat:-500g faina,-25g drojdie proaspata + 1lingurita zahar,-150ml lapte caldut,-2 oua,-4 linguri de zahar,-coaja rasa de la 1/2 de portocala,-30ml ulei,-un praf de sare.Umplutura:-400-500g bostan,-2 linguri ulei,-2-4 linguri de zahar,-1 lingurita de scortisoara,– esenta de migdale (optional). uns: un galbenus. Aluat: eu il fac la fel ca si cel […]
Posted on nov. 05, 2013 In Chec pufos cu nuci, desert
Nu facusem de mult timp un chec, voiam ceva simplu, fara crema si care sa imi mai aduca aminte de copilarie. Reteta o stiam, insa, am intrebat si pe matusa, ca sa fiu sigura ca e checul din copilarie. 😀 Ingredientele sunt pentru doua tavi mici, daca aveti tavi mari, puneti 6 oua […]
Posted on oct. 12, 2013 In Biscuiti sarati cu parmesan
Biscuiti sarati cu parmesan, sunt un aperitiv foarte gustos! Ingrediente 50 biscuiti mari:-500g faina,-280g unt topit,-90g zahar,-30g galbenus,-75g pudra, praf de branza parmesan sau parmesan ras foarte fin,-un paf de sare. Amestecam faina,zaharul, sarea, parmesanul intr-un bol. Adaugam galbenusurile dupa care untul topit si racit pana devine o compozitie omogena. Va fi putin cam […]